یکی از اصلی ترین تجهیزات برای ساختن هر ساختمان و پروژه ی ساختمانی جک صلیبدار می باشد که قابلیت استفاده در اکثر ساختمان ها را دارد. مثلا برای نگهداری سقف های داخلی ، تیرچه بلوک و یونولیتی و غیره....
اکثر مهندسینی که در کار ساخت و ساز هستند از این جک استفاده می کنند این جک ها که به شکل صلیب هستند وظیفه آن ها علاوه بر تکيه گاه قوی باعث حفظ شکل و ایجاد ثبات و دوام بالا سقف و سازه ها تا هنگام شکل گیری بتن می شود.
برای دانستن کاربرد جک صلیب دار به سایت صنعت سازه مراجعه کنید.
مشخصات فنی جک صلیبی
جک سقفی صلیبی به سه قسمت بسیار مهم تقسیم می شود که این قسمت ها شامل نری و مادگی (لوله درونی و بیرونی جک) و رزوه هستند. قسمت نری یا همان بالایی جک متشکل از یک لوله بسیار مقاوم با ضخامت ۲٫۵ میلی متر و قطر لوله ۵ سانتی متر است که در قسمت بالایی آن یک قوطی ۷۵ سانتی متری با ضخامت ۲ میلی متر قرار داده شده است. در بخش مادگی یا پایینی جک نیز یک لوله فلزی مقاوم با ضخامت ۲ میلی متر و قطر ۶ سانتی متر استفاده شده است. ابعاد و اندازه استاندارد این جک ها ۳٫۵ الی ۴٫۵ متر است که در دو نوع سبک و سنگین تولید میشوند وزن تقریبی آنها در نوع سبک ۱۳ و در نوع سنگین ۲۱ کیلو گرم می باشد که از نوع ۳٫۵ متر آن استفاده های بیشتری به دلیل سهولت در اجرا و وجود ایمنی بیشتر به دلیل ارتفاع کم میشود.
رزوه جک صلیبی
رزوه این جک ها دارای ابعاد و اندازه ۱۷ الی ۲۰ سانتی متر در گام های ۶ و ۸ میباشد که از آن به منظور ایجاد اندازه های مختلف و محکم کردن جک و اتصال مقاوم آن به سقف استفاده میکنند. این رزوه ها از دو قسمت کاملا مجزا به صورت پیچ و مهره با استفاده از دستگاه cnc تولید میشوند که عمده تفاوت آنها با یکدیگر در ریز و درشت بودن گام (دندانه) های رزوه میباشد. این رزوه ها در بالای لوله بیرونی قرار میگیرد که برای استفاده و تنظیم ارتفای آن در لوله درونی سوراخ هایی به منظور قرار گیری پین و تنظیم ارتفاع به وسیله مهره ایجاد می شود.
کاربرد جک صلیب دار
جک سقفی از انواع مختلفی از تجهیزات قالب بندی است که از آن در کفراژبندی سقف برای بالا بردن، نگه داشتن و حمل بارهای سنگین استفاده می شود، که به دلیل قابلیت سهولت در اجرا، قدرت جابجایی و انعطاف پذیری زیاد، به یکی از تجهیزات مهم در قالب بندی تبدیل شده است. از این جکها میتوان در اجرای پروژه های مانند اجرای پل، اجرای ساختمان های مسکونی، اجرای سازه های وسیع بتنی با انواع مختلفی از سقف ها استفاده کرد.
تولید قسمت پایینی (نری) جک صلیبی
جک 3.5 متر پرطرفدار جک صلیبی
انواع جک صلیبی
جک سقفی صلیب دار یا T شکل در نوع ساختار صلیبی و سرجک به دو دسته تقسیم می شود به طوری که ساختار قسمت صلیبی آنها با یدیگر متفاوت است و به دو صورت صلیب ثابت و صلیب متحرک تولید میشوند. در ادامه به صورت کامل تر هریک از آنها را بررسی خواهیم کرد.
جک صلیبی ثابت:
جک سقفی صلیب ثابت یکی از رایج ترین نوع جک های سقفی میباشد که از محبوبیت و فروش بالایی به دلیل سهولت در اجرا برخوردار است. این نوع از جک ها دارای لوله درونی و بیرونی و رزوه جک هستند که در نوع صلیب ثابت قسمت سرجک به صورت یکپارچه می باشد و قابل جدا شدن از جک نیست. وجود ثبات و اتصال پیوسته در این نوع از جک ها موجب ایجاد مقاومت و ماندگاری بالایی در اجرا میشود
جک صلیبی متحرک:
جک صلیب متحرک از نوع دیگر جک های صلیب دار است که دارای بازار خرید و فروش محدود تری نسبت به نوع صلیب ثابت است. این نوع از جک های سقفی دارای ساختار صلیب متحرک در قسمت سرجک هستن به طوری که قسمت صلیبی جک به صورت متحرک قابل چرخش و جدا شدن است و میتوان هنگام نیاز سرجک را از قسمت بالایی جک جدا کرد. این نوع از جک ها در مقابل جک صلیب ثابت دارای مقاومت کمتری هستند چرا ک قسمت سرجک و اتصال دهنده جک به سقف به صورت متحرک است و در شرایط حساس میتواند خطرساز باشد.
تفاوت نوع سبک و سنگین جک صلیبی
همانطور که اشاره کردیم جک T شکل یا صلیبی در دو نوع متفاوت سبک و سنگین تولید میشوند که از لحاظ ظاهری و نوع رزوه و همچنین اندازه صلیب تفاوتی چندانی با یدیگر ندارند و تنها تفاوت اصلی آنها در مقدار ضخامت ورق لوله ها است که در نوع سنگین با استفاده از ورق ۲٫۵ میلی متر وزن آن افزایش مییابد و موجب تفاوت وزنی قابل توجه با نوع سبک میشود. استفاده از ورق با ضخامت بالا در ساختار جک سقفی سنگین منجرب مقاومت بالا و استفاده از آن در سازه های بزرگ و وسع میشود. علاوه بر تفاوت وزنی این نوع از جک ها در قیمت نهایی نیز به دلیل نوع سبک و سنگین تفاوت قیمتی قابل توجهی دارند و نوع سبک دارای قیمت بیشتری نسبت به نوع سنگین است.
مزایای جک سقفی صلیبی
مقاومت بسیار فراوان در اجرای انواع سقف ها
سهولت در اجرا و اتصال سریع و آسان
ایجاد ایمنی زیاد در مقابله با فشار بتن ریزی
تنظیم ارتفاع دقیق با استفاده از رزوه
وجود قیمت های پایین تر
تولید در ابعاد و اندازه های گوناگون
قیمت جک صلیب دار
قیمت جک صلیبی وابسته به عوامل مختلفی است که میتوانند نسبت به نوع، جنس و کیفیتی که دارند قیمتهای متفاوتی داشته باشند. از آنجایی که قیمت جک های سقفی باتوجه به میزان وزن مشخص میشود نوع سبک و سنگین آن میتواند در قیمت نهایی جک تاثیر گذار باشد و به نوعی آن را کاهش یا افزایش دهد. از عوامل مهم دیگر نیز میتوان به ابعاد و اندازه، ضخامت لوله های جک، کیفیت تولید و کیفیت رزوه جک اشاره کرد که بر روی قیمت نهایی آن تاثیر میگذارند. برای اینکه بخواهیم قیمت دقیق این نوع جکها را مشخص کنیم باید به کیفیت ساخت، هزینه ها و سختی فرآیند تولید در محاسبه قیمت توجه کنیم
:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0